20 Kasım 2014 Perşembe

YENİLENME ZAMANI...

         
   Hayatı kontrol etme çabamızdan kendini kontrol etme (ki bu kelimeyi kendini farketme olarak da düzeltmek gerekecek) çabasına yol alıyoruz.
   Hayatın ve enerjik zamanın bize,ruhumuza bir biçimde nanik yaptığı ve haydi çocuklar nehre atlayın artık,bırakın bu korkuları der gibi olduğunu anladık.Bazılarımız su soğuk/sıcak,hava kapalı,yarın mı girsem mızmızlıkları devam ediyor olsada her birimiz farkındayız ki tıkandık,yorulduk ve eskidik.İyi ki de eskidik;çünkü bu yenilenme zamanı olduğunu farkettirdi bize!..
Düşündük taşındık,dolu koyduk almadı,boş koyduk dolmadı!Aynalarda yeterince iyi değilsin dedik kendimize.Çalıştık çabaladık çekiştirdik ama bu eski kalıplarla biçilmiş elbiseler iyi gelmiyor artık.
   Yenilenme vaktidir.Kabuk değiştirme halidir!Biraz sakinliğe de çekildik.Kimimiz karar verdi, kimimiz vermek üzere...Her koşulda hayatta kalmak engellerle ve bu dünyaya adım atarkenki planları hatırlamak üzere yeni elbiseler biçmeye kendimize,egodan soyunup ruhumuzla tanışmanın zamanıdır artık.Korkmayın en sevdikleriniz direniyor olsada tren kalkmadan yetişecekler...Yeterki hayata değil kendinize konsantre olun önce.
   Peki ya neler değişecek.İnsanoğlunun bitmeyen merakı (ki iyi ki var) yenilenmeyi kabul ederken .Sevdiği,alıştığı koşullardan vazgeçmekten de korkuyor (ki bu da çok normal).Ama yenilenen zaman öyle bir idrak getiriyor ki can çekişen egonuz olduğunu anladığınızda hakl çıkma arzunuz yerle bir oluyor.
   Zaman yenilenme...Cesaret zamanı...Zaman sevgi zamanı.Korku,tembellik,sızlanmalara yer yok... İstesek de istemesek de soyacak ruhumuzu... Tam da bu yüzden gönüllü güle oynaya dönüşümün keyfini çıkartmak mı,eskilerle tutunup korka korka adım atmak mı sadece buna karar vereceksiniz.Masal kahramanı olmak ya da savaş esiri olarak yeni dilimde yer almak seçebileceğiniz tek şeydir unutmayın...Evren planını her koşulda uygular.Siz sadece bulunacağınız sahneyi seçersiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder